Úvod » Přírodní doplňky stravy » Očista střev » Activ-Col-probiotika


        

Activ-Col-probiotika

top produkt

skladem

 

naše cena:
440 Kč ( Nejsme plátci DPH )

do košíku:
  ks  
Doplněk stravy, tablety s obsahem probiotik, prebiotik a informací pro řízení stavu střev z mozku.
Obsahuje informace preparátů Cortex, Nodegen, ColiDren, Vegeton, Enternal, Mezeg, EVIDren, PEESDren.

Ideální na začátek každé detoxikace. Produkt je možno brát i vícekrát do roka.

Užívejte vždy při alergiích a problémech se střevem a zažíváním, při problémech s kůží, výtoky, záněty, neplodností žen a pod.

Složení: 1 tableta 350 g obsahuje: dextroza (hroznový cukr), rozpustná vláknina, mikrokrystalická celulóza, kultura laktobacilu 10-9 (10 E9 CFU), stearan hořečnatý, extrakt heřmánku.

Množství: 90 cps.

Užívání: Doporučené dávkování: děti od 12 let 2x denně 1 tbl., dospělí 3x denně 1 tbl. Nejvyšši doporučená denní dávka: pro děti 2 tbl., pro dospělé 3 tbl. Tablety zapíjejte větším množstvím tekutiny. Uchovávání: skladujte v chladnu a spotřebujte do tří měsíců od otevření. Po každém otevření obal pečlivě uzavřete.

Upozornění: Není vhodné pro děti do 12 let věku, těhotné a kojící ženy. V případě přecitlivělosti na některou složku přípravek neužívejte. Tento přípravek není lék a nemůže proto nahradit léky předepsané lékařem. Není určeno jako náhrada pestré a vyvážené stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Ukládat mimo dosah dětí.

Výrobek z produkce MUDr. Jonáše

 

Pozitivní účinek probiotických bakterií na hostitele předpokládáme z následujících důvodů:

1. Probiotické bakterie jsou schopné udržet či obnovit střevní mikroflóru do fyziologické rovnováhy. K poruše této rovnováhy dochází vlivem xenobiotik (látek organismu cizích), ať už se jedná o léky (například antibiotika, ale i například chemoterapeutika, kardiotonika, bronchodilatancia, i jiné) nebo o konzervanty. K porušení fyziologické rovnováhy střevní mikroflóry může docházet i při nesprávném životním stylu nebo nesprávných výživových návycích (například nedostatek vlákniny v potravě; doporučené a reálně požívané množství vlákniny v dietě -tab. 1).

2. Probiotika redukují množství hnilobných bakterií v lidském střevě. Podle většiny studií mají hnilobné bakterie vznikající při konzumaci jídel s malým množstvím vlákniny a velkým množstvím živočišných bílkovin. Hnilobné bakterie při přemnožení tvoří látky s potenciální kancerogenicitou (např. biogenní aminy, fenoly), resp. konvertují prokancerogeny v lumen trávicího traktu na kancerogeny (nitrosaminy, sekundární žlučové kyseliny). Sacharolytické bakterie (např. probiotické) regulují množství hnilobných bakterií nejen kompeticí o potravu a prostor k existenci, ale i tím, že připravují prostředí pro hnilobné bakterie nevhodné (především díky tvorbě krátkých mastných kyselin – SCFA – mění reakci ve střevním lumen na kyselé pH).

3. Probiotika dokážou obnovit přirozenou střevní mikroflóru, která byla poničena při léčbě chemoterapeutiky či širokospektrými antibiotiky. Tím vzniká průjem nebo riziko vzniku postantibiotické kolitidy, jejíž nejtěžší formou je pseudomembranózní kolitida, která může pacienta usmrtit. Probiotika aplikovaná po těchto léčebných krocích mohou prospěšně působit interferencí s patogenní a potenciálně patogenní flórou, snížit počet stolic u infekčních střevních nemocí i u postantibiotických průjmů.

4. Probiotika jsou schopna zlepšit stav pacientů, kteří trpí nesnášenlivostí mléčného cukru (maldigescí laktózy). Laktobacily jsou schopné štěpit mléčný cukr pomocí beta-galaktosidázy. Tak je možné ovlivnit klinický stav pacientů s laktózovou intolerancí, objevují se však též práce, které využívají této vlastnosti laktobacilů při přípravě nízkoči bezlaktózových výrobků.

5. Příznivý účinek probiotik na zdravotní stav hostitele může být způsoben též regulací hladiny cholesterolu. Probiotické bakterie přeměňují v tenkém střevě cholesterol na neúčinný koprostanol, tím pomáhají snížit hladinu sérového cholesterolu.

6. Střevní bakterie (včetně probiotických) jsou schopny ovlivnit přirozenou imunitu hostitele stimulací imunitního systému (GALT v tenkém střevě).

7. Známý je příznivý vliv sacharolytických bakterií na vstřebávání minerálů, především vstřebávání vápníku.

8. Bakterie střevní mikroflóry produkují vitaminy řady B (B1, B2, B6 a B12, niacin, kyselina listová a pantothenová) a vitamin K, proto je zvláště u pacientů, kteří mají perorální antikoagulační léčbu, třeba stabilní přívod vlákniny a opatrnost při antibiotické léčbě.