Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.



        

Tox- střevní toxiny

skladem

 

naše cena:
360 Kč ( Nejsme plátci DPH )

do košíku:
  ks  

Sprej určený k detoxikaci organismu

obsah 50 ml obsah alkoholu 20% vol.

Složení: 50 ml přípravku obsahuje 45 ml 20% ethanolu, 5 ml 10% směsi rostliných macerátů

proskurník lékařský-kořen, fenykl obecný-plod, řepík lékařský-květ

Doplněk stravy. 

Složení: viz etiketa

Doporučené dávkování a užití: denní dávka přípravku činí 1 ml. Přípravek aplikujte sprejem do ústní dutiny, a to 2x denně 5 dávek spreje. 20 minut před užitím a po užití nejíst, nekouřit, nepít žádné nápoje kromě čisté vody. Pokud užíváte současně několik přípravků, není třeba dodržovat mezi jejich užitím žádnou přestávku.

Upozornění: nenahrazuje pestrou a vyváženou stravu. Nepřekračujte doporučené dávkování, ukládejte mimo dosah dětí. Případný sediment není na závadu. Nevhodné pro děti do 3 let, těhotné a kojící ženy.

Skladování: skladujte při pokojové teplotě

 

Tox je preparát detoxikující organismus od střevních toxinů. Přibližme si problematiku těchto toxinů. Organismus potřebuje optimální přívod bílkovin. Vysoký přívod proteinů má nepříznivý vliv na organismus. Hranice je 1,6 g bílkovin na 1 kg tělesné hmotnosti a den.

Rizika spočívají v dalším osudu nevyužitých aminokyselin. Dochází k procesům deaminace, transaminace a dekarboxilace a ke vzniku toxických látek. Ovšem i malý přívod bílkovin naruší enzymatické a metabolické pochody, které pak vyvolají zvýšenou účinnost dalších toxinů. Ketogeneze vede ke zvýšení hladiny cholesterolu. Při nešetrné přípravě bílkovin vznikají pyrolyzáty, které mají rakovinovou aktivitu. Tvoří se látky jako kadaverin, putrescin, piperidin, pyrolidin. Zvýšený přívod tuků vede ke vzniku fekálních žlučových kyselin. Jsou karcinogenní a mutagenní. Ve střevech dochází ke vzniku lipoperoxidů a oxidovaných forem cholesterolu. Tvoří se tak zdraví ohrožující látky. Žlučové kyseliny se ve střevech mění na fekální kyselinu litocholovou a kyselinu deoxycholovou, které rovněž mají toxické účinky. Na snížení hladiny cholesterolu jsou v podstatě mykotiny.

Sacharidy nemají v nutriční toxikologii velký význam. Nadbytečný přísun monosacharidů a disacharidů může přispívat k riziku hyperlipemie a hypercholesterolemie. Ve střevech se nacházejí Panethovy buňky, které se podílejí na eliminaci rtuti a jiných toxických kovů. Mezi střevními toxiny nalezneme indikán a biogenní aminy. Kariogenní streptokoky tvoří ze sacharózy, fruktózy, maltózy a glukózy histamin. Nerozpustné dextrany, glukany a fruktany ulpívají na zubech a tvoří plaky. Na vzniku zubních kazů se podílí hlavně Streptococcus mutans.

Všechny tyto látky vznikají především při střevní a ústní dysmikrobii. Při úpravě střevního prostředí obvykle organismus toxiny vyloučí. Ale není tomu vždy tak, toxiny se někdy retinují a jsou pak velmi nebezpečné. Mutagení a karcinogenní střevní toxiny najdeme i tam, kde nenajdeme dysmikrobii.

Podávat a Anti Anti B a Imunokomplex