VÁNOČNÍ RAW CUKROVÍ-kolekce zdravého vánočního cukroví pro potěšení ze svátečního zdravého mlsání
Cukoví je bez lepku, bez laktózy a slazené pouze přírodními sladidly. Jeho skvělou chuť ocení každý člen vaší domácnosti. K přípravě cukroví je použito nejkvalitnější přírodní suroviny jako například
kakaové máslo které vše úžasně dochutí a hlavně vše ztuhne https://bewit.love/produkt/kakaove-maslo/?i=l3wg61cuewtsimm6v
kokosový olej https://bewit.love/produkt/bio-raw-kokosovy-olej/?i=l3wg61cuewtsimm6v
kakaové boby https://bewit.love/produkt/bio-raw-kakaove-boby/?i=l3wg61cuewtsimm6v
kakaový prášek https://bewit.love/produkt/bio-kakaovy-prasek/?i=l3wg61cuewtsimm6v
na ozdobení úžasnou Moruši bílou https://bewit.love/produkt/moruse/?i=l3wg61cuewtsimm6v
agávový sirup https://bewit.love/produkt/agave-sirup-v-bio-kvalite/?i=l3wg61cuewtsimm6v
Karobový prášek https://bewit.love/produkt/bio-raw-karobovy-prasek/?i=l3wg61cuewtsimm6v
Třtinový cukr https://bewit.love/produkt/bio-susena-trtinova-stava-panela-rapadura/?i=l3wg61cuewtsimm6v
nebo luxusní datle Medjool https://www.grizly.cz/grizly-datle-medjool-s-peckou-1000-g
Přeji vám zdravé sváteční mlsání bez výčitek a tu pravou vánoční pohodu, protože toto cukroví uděláte za hodinu 3 druhy J, V ledničce vydrží asi 14 dní a tak je teď ideální čas jich pár zkusit, nebo si udělejte zásobu do mrazničky a pak jej máte vždy po ruce.
S láskou Dobruška
Kávová zrna
datle, nepražené kakao, káva, slunečnicové semínko, mandle, himalájská sůl. Tvoříme kuličky, které jemně uprostřed ,,nařízneme“ příborovým nožem abychom vytvořili tvar kávového zrna.
Pralinkové placičky
1 hrnku kokosových vloček
1 hrnku kešu ořechů (nesolených)
3 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
3 lžíce medu nebo agávového sirupu
1 lžičku peprmintového extraktu
špetku soli
Vše umixuji v mixéru a tvořím malé placičky, ty máčím v čokoládě
Na polevu: Kakaové máslo , kakaového prášku, 5 lžic agávového nebo javorového sirupu, špetku soli, 1 lžičku mleté skořice
Raw čokoládovo-kokosové tyčinky
ČOKOLÁDOVÝ KORPUS:
mandle (2 hodiny máčené ve vodě) 200 g
datle (2 hodiny máčené ve vodě) 100 g
strouhaný kokos 50 g
kakaový prášek z nepražených kávových bobů 20 g
sůl 1 špetka
KRÉMOVÁ NÁPLŇ:
Kakaové máslo 60 g
kešu ořechy (2 hodiny máčené ve vodě) 100 g
sirup z agáve 3 lžíce
kokosový krém 5 lžic
semínka z vanilkového lusku
POLEVA:
kešu ořechy (2 hodiny máčené ve vodě)
kakaový prášek z nepražených kávových bobů 40 g
kakaové máslo
sirup z agáve 1/4 hrnku
POSTUP Veškeré ingredience z každé části celého dezertu vždy rozmixujte a dejte stranou (tedy např. ingredience na čokoládový korpus společně rozmixujte, dejte stranou a pokračujte ingrediencemi na krémovou náplň atd.).
Do menšího pekáče nebo obdélníkové nádoby vtlačte připravený čokoládový korpus. Pomocí stěrky uhlaďte na korpus i připravenou krémovou náplň. Vrstvení dokončete čokoládovou polevou.
Nakonec vše zabalte do potravinové fólie a vložte do mrazáku na 1-2 hodiny. Po vyndání nakrájejte dezert na tyčinky nebo kostičky. Uchovávejte v lednici.
Dokonalé ořechové kuličky
1 hrnek vlašských ořechů
1/2 hrnku ovesných vloček
1 a 1/2 hrnku sušených datlí bez pecek předem namočených ve vodě
2 lžíce karobového prášku nebo kakaa
špetku soli a trochu vanilkového extraktu
Na obalení: strouhaný kokos, karobový prášek nebo chia semínka
Vlašské ořechy, vločky a karobový prášek rozsekejte společně v robotu. Přidejte datle, sůl a vanilku a znovu rozsekejte, až vznikne kompaktní hmota. Pokud se drobí a je příliš suchá, přidejte ještě trochu datlí nebo případně lžíci kokosového oleje nebo vody.
Hmotu rozdělte na menší kousky, vytvarujte z nich v dlaních kuličky a obalte je ve slaném karamelu a mletých oříšcích. Já karamel dělám z kokosového cukru, trošku másla a mořské soli.
Mandlovo-kakaová kolečka s krémem
Co budete potřebovat:
Na kolečka: 1 hrnek mandlí, ½ hrnku ovesných vloček
1/2 hrnku sušených datlí bez pecek předem namočených ve vodě
2 vrchovaté lžíce nepraženého kakaového prášku
1 lžičku vanilkového extraktu
Na krém: 1 hrnek sušených datlí bez pecek
2 lžíce maca prášku
himálajskou růžovou sůl (pro chuť)
trochu vody dle potřeby, a trochu kakaového másla na ztuhnutí
Na ozdobení: půlky ořechů nebo mandlí
Mandle rozsekejte v robotu na prášek, přidejte datle, oveské vločky, kakao a vanilkový extrakt a znovu rozsekejte, až se ingredience spojí. Dejte do lednice vychladnout.
Mezitím připravte krém. V misce našlehejte rozmixované sušené datle s maca práškem a vodou, až vznikne nadýchaný krém (pokud je tužší, přidejte ještě trochu vody). Lehce ho dochuťte růžovou solí a dejte na 2 hodiny do lednice.
Ztuhlou hmotu vyválejte, vykrojte formičkou kolečka, na každé dejte lžičku krému a přidejte půlku ořechu nebo mandli. Hotová kolečka nechte nejméně několik hodin, nejlépe přes noc, odležet v lednici.
RAW perníkové truffle
Chcete si pochutnat na něčem originálním, na něčem, čím uchvátíte okolí a na něčem, co je hotové jedna dvě? Pak je tento recept stvořen právě pro Vás.
Suroviny: 1 šálek vlašských oříšků (namočených předem nejméně 2 hodiny se solí)
1/2 šálku namočených datlí
2 lžičky perníkového koření
1 lžíce kakaa
Postup: slejeme vodu z ořechů a datlí. Rozmixujeme je spolu na hladkou směs, v níž mohou zůstat maličké kousky oříšků (to není na škodu - naopak). Přidáme dvě lžičky perníkového koření a krátce pomixujeme. Vlhkýma rukama tvoříme z těsta kuličky, které obalíme v kakau a ukládáme je do papírových košíčků. A můžeme baštit:-)
RAW Banánovo - čokoládové kuličky
Vynikající rychlovka pokud nestíháte. Příjemná chuť, jemná konzistence, málo zašpiněného nádobí, hodně radosti a pořádná dávka vynikající chuti :-)
Suroviny:
1 zralý banán
1/2 šálku para ořechů (namočených na 2 hodiny)
1/2 šálku mandlí (namočených na 2 hodiny)
1 - 2 lžíce kakaa
2 lžíce agávového nektaru
Na obalení: hrstka mandlí (nenamáčet)
1 lžíce kokosového cukru
Postup: Všechny suroviny kromě suchých mandlí dáme do mixéru a umixujeme hladkou hmotu. Mokrýma rukama uválíme kuličky. Obalíme je v moučce z mandlí, které si pomeleme. Pomleté mandle smícháme s kokosovým cukrem. V této suché směsi kuličky obalíme a uchováváme je v lednici, dokud všechny nezmizí :-)
Kokosové Rafaelo
1 hrnek strouhaného kokosu
1 hrnek kokosovéko masa z čerstvého kokosu
2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
2 lžíce kokosového mléka
3-5 lžic javorového sirupu (podle chuti)
Na obalení 1 hrnek strouhaného kokosu
Mandle celé na vložení dovnitř
Kokos nasypeme do mixéru, přidáme rozpuštěný kokosový olej, kokosové mléko a rýžový sirup a rozmixujeme. Každý mixér utáhne něco jiného, pokud se vám nepodařilo vypracovat úplně hladké těsto vůbec to nevadí – naopak – jen se musí ingredience krásně propojit. Když máme umixováno, přidáme ještě půl hrnku kokosu a jemně promícháme ( už nemixujeme!). Z těsta vytvarujeme kuličky, dovnitř můžeme vložit oloupanou mandli a kuličky obalíme ve zbytku kokosu. Hotové kuličky dáme do ledničky a po cca hodince už můžeme jíst. V lednici vydrží kolem 5 dnů- týdne. V mražáku hodně dlouho.
Avokádové lanýže -kuličky
Ingredience na 20 – 25 lanýžů
2 zralá avokáda
2 lžíce kokosového oleje
1/2 hrnku nepraženého kakaového prášku
2 lžíce kokosového krému
1 lžíce rumu (lze vynechat)
3 velké datle
1/2 hrnku sekaných ořechů (použila jsem lískové)
vanilkový extrakt
Postup Všechny ingredience kromě sekaných ořechů vložte do nádoby mixéru a mixujte, dokud se nevytvoří hladká hmota. Vzniklou hmotu přendejte do misky, překryjte fólií a vložte alespoň na 1 hodinu do lednice.
Ze ztuhlé hmoty tvarujte lanýže o průměru 2–3 cm, které následně obalte v nasekaných ořeších. Hotové lanýže vložte na 15 minut do lednice a poté podávejte. Skladujte v lednici.
Raw-sušenky:
150 g pohanky
75 g slunečnicových semínek
2 PL loupaných konopných semínek
5 PL strouhaného kokosu
5-10 datli dle potřeby
Štáva z 1 pomeranče
75 g nasekaných mandlí
1/2 lžičky vanilky
30 g březového cukru
1 PL mletého plodu baobabu
semínka namáčet ve studene vodě asi 2 hodiny, poté vodu slejeme a semena necháme oddělené 24 hodin klíčit. Datle rozmixujeme s pomerančovou štávou na hladkou kaši. Ostatní suroviny včetně kličku přidáme k datlové pastě a dobře promícháme. Poté vytvoříme sušenky o průměru asi 5 cm a necháme sušit v sušicím automatu ca 18 hodin při teplotě 42°C . Během sušeni je možno sušenky i otočit
Raw-čoko-dort
Těsto:
150 g vlašských ořechů
150 g datlí
trochu vanilkového prášku
trochu citronové šťávy
Čokoládový krém
200 g kešu (2 hod namočené se solí - vodu slít a vyhodit, jsou pak lépe stravitelné)
100 ml vody
100 g datlí
60 g kakaového másla
3 PL kakaového prášku
60 g kokosového oleje
1 CL vanilkového prášku
trochu citronové kůry (Bio)
Připrava: ze surovin na těsto vytvoříme lepivou, jemně drobivou masu. (rozmixujte v kuchyňském robotu). Dortovou formu potřeme kokosovým olejem, dno vyložíme pečícím papírem, dáme do formy a necháme zchladnout v ledničce. Krém-rozpustíme v hrnci kokosový olej s kakaové máslo- jen vlažné. Spolu s ostatními surovinami dáme krém do mixeru a mixujeme dohladka. Krém natřeme na těsto ve formě, lze ozdobit sekanými ořechy. Dame do ledničky a necháme ztuhnout