Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Odmítnout vše můžete zde.


Úvod »Články » Recepty na RAW cukrovinky

Recepty na RAW cukrovinky

 

VÁNOČNÍ RAW CUKROVÍ-kolekce zdravého vánočního cukroví pro potěšení ze svátečního zdravého mlsání

Cukoví je bez lepku, bez laktózy a slazené pouze přírodními sladidly. Jeho skvělou chuť ocení každý člen vaší domácnosti. K přípravě cukroví je použito nejkvalitnější přírodní suroviny jako například

kakaové máslo které vše úžasně dochutí a hlavně vše ztuhne https://bewit.love/produkt/kakaove-maslo/?i=l3wg61cuewtsimm6v

kokosový olej https://bewit.love/produkt/bio-raw-kokosovy-olej/?i=l3wg61cuewtsimm6v

kakaové boby https://bewit.love/produkt/bio-raw-kakaove-boby/?i=l3wg61cuewtsimm6v

kakaový prášek https://bewit.love/produkt/bio-kakaovy-prasek/?i=l3wg61cuewtsimm6v

na ozdobení úžasnou Moruši bílou https://bewit.love/produkt/moruse/?i=l3wg61cuewtsimm6v

agávový sirup   https://bewit.love/produkt/agave-sirup-v-bio-kvalite/?i=l3wg61cuewtsimm6v

Karobový prášek https://bewit.love/produkt/bio-raw-karobovy-prasek/?i=l3wg61cuewtsimm6v

Třtinový cukr https://bewit.love/produkt/bio-susena-trtinova-stava-panela-rapadura/?i=l3wg61cuewtsimm6v

nebo luxusní datle Medjool https://www.grizly.cz/grizly-datle-medjool-s-peckou-1000-g

Přeji vám zdravé sváteční mlsání bez výčitek a tu pravou vánoční pohodu, protože toto cukroví uděláte za hodinu 3 druhy J, V ledničce vydrží asi 14 dní a tak je teď ideální čas jich pár zkusit, nebo si udělejte zásobu do mrazničky a pak jej máte vždy po ruce.

S láskou Dobruška

 

Kávová zrna

datle, nepražené kakao, káva, slunečnicové semínko, mandle, himalájská sůl. Tvoříme kuličky, které jemně uprostřed ,,nařízneme“ příborovým nožem abychom vytvořili tvar kávového zrna.

 

Pralinkové placičky

 1 hrnku kokosových vloček

 1 hrnku kešu ořechů (nesolených)

 3 lžíce rozpuštěného kokosového oleje

 3 lžíce medu nebo agávového sirupu

1 lžičku peprmintového extraktu

 špetku soli

Vše umixuji v mixéru a tvořím malé placičky, ty máčím v čokoládě

Na polevu: Kakaové máslo , kakaového prášku, 5 lžic agávového nebo javorového sirupu,  špetku soli, 1 lžičku mleté skořice

 

Raw čokoládovo-kokosové tyčinky

ČOKOLÁDOVÝ KORPUS:

mandle (2 hodiny máčené ve vodě) 200 g

datle (2 hodiny máčené ve vodě) 100 g

strouhaný kokos 50 g

kakaový prášek z nepražených kávových bobů 20 g

sůl 1 špetka

KRÉMOVÁ NÁPLŇ:

Kakaové máslo 60 g

kešu ořechy (2 hodiny máčené ve vodě) 100 g

sirup z agáve 3 lžíce

kokosový krém 5 lžic

semínka z vanilkového lusku

POLEVA:

kešu ořechy (2 hodiny máčené ve vodě)

kakaový prášek z nepražených kávových bobů 40 g

kakaové máslo

sirup z agáve 1/4 hrnku

POSTUP Veškeré ingredience z každé části celého dezertu vždy rozmixujte a dejte stranou (tedy např. ingredience na čokoládový korpus společně rozmixujte, dejte stranou a pokračujte ingrediencemi na krémovou náplň atd.).

Do menšího pekáče nebo obdélníkové nádoby vtlačte připravený čokoládový korpus. Pomocí stěrky uhlaďte na korpus i připravenou krémovou náplň. Vrstvení dokončete čokoládovou polevou.

Nakonec vše zabalte do potravinové fólie a vložte do mrazáku na 1-2 hodiny. Po vyndání nakrájejte dezert na tyčinky nebo kostičky. Uchovávejte v lednici.

 

Dokonalé ořechové kuličky

1 hrnek vlašských ořechů

1/2 hrnku ovesných vloček

1 a 1/2 hrnku sušených datlí bez pecek předem namočených ve vodě

2 lžíce karobového prášku nebo kakaa

špetku soli a trochu vanilkového extraktu

Na obalení: strouhaný kokos, karobový prášek nebo chia semínka

Vlašské ořechy, vločky a karobový prášek rozsekejte společně v robotu. Přidejte datle, sůl a vanilku a znovu rozsekejte, až vznikne kompaktní hmota. Pokud se drobí a je příliš suchá, přidejte ještě trochu datlí nebo případně lžíci kokosového oleje nebo vody.

Hmotu rozdělte na menší kousky, vytvarujte z nich v dlaních kuličky a obalte je ve slaném karamelu a mletých oříšcích. Já karamel dělám z kokosového cukru, trošku másla a mořské soli.

 

Mandlovo-kakaová kolečka s krémem

Co budete potřebovat:

Na kolečka: 1 hrnek mandlí, ½ hrnku ovesných vloček

1/2 hrnku sušených datlí bez pecek předem namočených ve vodě

2 vrchovaté lžíce nepraženého kakaového prášku

1 lžičku vanilkového extraktu

Na krém: 1 hrnek sušených datlí bez pecek

2 lžíce maca prášku

himálajskou růžovou sůl (pro chuť)

trochu vody dle potřeby, a trochu kakaového másla na ztuhnutí

Na ozdobení: půlky ořechů nebo mandlí

Mandle rozsekejte v robotu na prášek, přidejte datle, oveské vločky, kakao a vanilkový extrakt a znovu rozsekejte, až se ingredience spojí. Dejte do lednice vychladnout.

Mezitím připravte krém. V misce našlehejte rozmixované sušené datle s maca práškem a vodou, až vznikne nadýchaný krém (pokud je tužší, přidejte ještě trochu vody). Lehce ho dochuťte růžovou solí a dejte na 2 hodiny do lednice.

Ztuhlou hmotu vyválejte, vykrojte formičkou kolečka, na každé dejte lžičku krému a přidejte půlku ořechu nebo mandli. Hotová kolečka nechte nejméně několik hodin, nejlépe přes noc, odležet v lednici.

RAW perníkové truffle

Chcete si pochutnat na něčem originálním, na něčem, čím uchvátíte okolí a na něčem, co je hotové jedna dvě? Pak je tento recept stvořen právě pro Vás.

Suroviny: 1 šálek vlašských oříšků (namočených předem nejméně 2 hodiny se solí)

1/2 šálku namočených datlí

2 lžičky perníkového koření

1 lžíce kakaa

Postup: slejeme vodu z ořechů a datlí. Rozmixujeme je spolu na hladkou směs, v níž mohou zůstat maličké kousky oříšků (to není na škodu - naopak). Přidáme dvě lžičky perníkového koření a krátce pomixujeme. Vlhkýma rukama tvoříme z těsta kuličky, které obalíme v kakau a ukládáme je do papírových košíčků. A můžeme baštit:-)

 

RAW Banánovo - čokoládové kuličky

Vynikající rychlovka pokud nestíháte. Příjemná chuť, jemná konzistence, málo zašpiněného nádobí, hodně radosti a pořádná dávka vynikající chuti :-)

Suroviny:

1 zralý banán

1/2 šálku para ořechů (namočených na 2 hodiny)

1/2 šálku mandlí (namočených na 2 hodiny)

1 - 2 lžíce kakaa

2 lžíce agávového nektaru

Na obalení: hrstka mandlí (nenamáčet)

1 lžíce kokosového cukru

Postup: Všechny suroviny kromě suchých mandlí dáme do mixéru a umixujeme hladkou hmotu. Mokrýma rukama uválíme kuličky. Obalíme je v moučce z mandlí, které si pomeleme. Pomleté mandle smícháme s kokosovým cukrem. V této suché směsi kuličky obalíme a uchováváme je v lednici, dokud všechny nezmizí :-)

Kokosové Rafaelo

1 hrnek strouhaného kokosu

1 hrnek kokosovéko masa z čerstvého kokosu

2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje

2 lžíce kokosového mléka

3-5 lžic javorového sirupu (podle chuti)

Na obalení 1 hrnek strouhaného kokosu

Mandle celé na vložení dovnitř

Kokos nasypeme do mixéru, přidáme rozpuštěný kokosový olej, kokosové mléko a rýžový sirup a rozmixujeme. Každý mixér utáhne něco jiného, pokud  se vám nepodařilo vypracovat úplně hladké těsto  vůbec  to nevadí – naopak – jen se musí ingredience krásně propojit. Když máme umixováno, přidáme ještě půl hrnku kokosu a jemně promícháme ( už nemixujeme!). Z těsta vytvarujeme kuličky, dovnitř můžeme vložit oloupanou mandli a kuličky obalíme ve zbytku kokosu. Hotové kuličky dáme do ledničky a po cca hodince už můžeme jíst. V lednici vydrží kolem 5 dnů- týdne. V mražáku hodně dlouho.

Avokádové lanýže -kuličky

Ingredience na 20 – 25 lanýžů

2 zralá avokáda

2 lžíce kokosového oleje

1/2 hrnku nepraženého kakaového prášku

2 lžíce kokosového krému

1 lžíce rumu (lze vynechat)

3 velké datle

1/2 hrnku sekaných ořechů (použila jsem lískové)

vanilkový extrakt

Postup Všechny ingredience kromě sekaných ořechů vložte do nádoby mixéru a mixujte, dokud se nevytvoří hladká hmota. Vzniklou hmotu přendejte do misky, překryjte fólií a vložte alespoň na 1 hodinu do lednice.

Ze ztuhlé hmoty tvarujte lanýže o průměru 2–3 cm, které následně obalte v nasekaných ořeších. Hotové lanýže vložte na 15 minut do lednice a poté podávejte. Skladujte v lednici.

Raw-sušenky:

150 g pohanky

75 g slunečnicových semínek

2 PL loupaných konopných semínek

5 PL strouhaného kokosu

5-10 datli dle potřeby

Štáva z 1 pomeranče

75 g nasekaných mandlí

1/2 lžičky vanilky

30 g březového cukru

1 PL mletého plodu baobabu

 semínka namáčet ve studene vodě asi 2 hodiny, poté vodu slejeme a semena necháme oddělené 24 hodin klíčit. Datle rozmixujeme s pomerančovou štávou na hladkou kaši. Ostatní suroviny včetně kličku přidáme k datlové pastě a dobře promícháme. Poté vytvoříme sušenky o průměru asi 5 cm a necháme sušit v sušicím automatu ca 18 hodin při teplotě 42°C . Během sušeni je možno sušenky i otočit

Raw-čoko-dort

Těsto:

150 g vlašských ořechů

150 g datlí

trochu vanilkového prášku

trochu citronové šťávy

Čokoládový krém

200 g kešu (2 hod namočené se solí - vodu slít a vyhodit, jsou pak lépe stravitelné)

100 ml vody

100 g datlí

60 g kakaového másla

3 PL kakaového prášku

60 g kokosového oleje

1 CL vanilkového prášku

trochu citronové kůry (Bio)

Připrava: ze surovin na těsto vytvoříme lepivou, jemně drobivou masu. (rozmixujte v kuchyňském robotu). Dortovou formu potřeme kokosovým olejem, dno vyložíme pečícím papírem, dáme do formy a necháme zchladnout v ledničce. Krém-rozpustíme v hrnci kokosový olej s kakaové máslo- jen vlažné. Spolu s ostatními surovinami dáme krém do mixeru a mixujeme dohladka. Krém natřeme na těsto ve formě, lze ozdobit sekanými ořechy. Dame do ledničky a necháme ztuhnout